lauantai 21. kesäkuuta 2014

Tausendhügel Dry Riesling 2013 (h*napakkaus, Alkon "vakiovalikoima", tuotenumero 535478)

Eteläesplanadi, Espa, Helvetti. Rakkaalla lapsella on monta konsultista likistettyä lisänimeä. Olo on vähän sama kun Ketchup songin ensimmäisellä kuuntelukerralla: ne ovat uskaltaneet tehdä sen taas, ne ovat uskaltaneet viedä infantiiliuden vielä kerroksen syvemmälle, vielä kauemmas kuin kukaan siihen asti, jonnekin tavoittamattoman ironian tuolle puolen.

Luultavasti useissa mielikuvissa tämä "uusinta Alkoa" edustava steriili nolotus vertautuu varta vasten lakkautettuun Erottajan Alkoon. Erottajan, jonka patinaa, anarkistisuutta, palvelua, diversiteettiä, meininkiä, asiantuntemusta ja jäljittelemätöntä tunnelmaa luultavasti jotakuinkin kaikki kyseisessä Alkossa asioineet jäivät kaipaamaan.

Erottajalla ei tarvittu design-tuohivirsuihin piilotettuja pulloja. Pullot kestivät tarkastelun ilman tuohitörvelöitäkin. Nyt on näköjään aivan sama mitä substanssia tuohitumppuun tungetaan. Vaikka pakko tietysti jotain tuohista on keksiä, jos itse valikoima on koko maan noloin, kooltaan ehkä kolmannes Parikkalan Alkon kokoelmasta.

Tausendhügeliä saa nyt siis Espalta Siwan vierestä. Se ei ole Tausendhügelin oma vika. Jos olosuhteisiin ei voi vaikuttaa, Tausendhügel voisi hyvinkin olla oma valintani. Nyt jäämme vain odottamaan lisää uudistuksia ja konsepteja ja raikasta DDR-sanahelinää. Ja tietysti hanapakkausten muotoisia tuohivirsuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti