perjantai 13. kesäkuuta 2014

Dr. Loosen Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2012

Jokaisen Kotivinkki/Kotiliesi/Koto-lehden Tukholma-viinikierroksen perussuositus: Erikin Gondolen-ravintolan viinibaari. Viime kerralla tuli hortoiltua ylös kaikille Viking-kävijöille tuttuun Slussen-nosturiin, jossa kellaripullotarjonta normaaliin tapaan tapissa, mutta laseittaisvalikoima yhtä lailla minimissä eli normaalissa kuosissa.

Nyt löytyi sentään nosturin juurelta varsinainen maistelukohde. Diversiteetti kunnossa, itse asiassa vähän liiankin, vähempikin voisi riittää, jos tilalle ns. löytölaatua, 5cl-maisteluannoksista plussaa, mukana muutama pakollinen Barolokin, mutta kaiken kaikkiaan maistelulista oli tasapaksu ja yllätyksetön. Missä GG-Riesling, missä hintalaatuiset omituisuudet, missä Juran pohjilta kaivetut käsityöläislöydöt ja friikkimöhnät?

Nyt lista oli keskinkertainen suoritus yrittää kattaa Bordeaux, Burgundi ja koko setti yhdellä huikkauksella. Lopputuloksena valju kompromissi, jossa tuskin yllettiin nuivaa keskitasoa korkeammalle. Kuten otsikon Dr. Loosen -tapauksessa. Puolikuivaa avopullossa seisotettua keskitasoisimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti