lauantai 23. maaliskuuta 2013

Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Auslese trocken "R" 2005

Tarkkaan ottaen en yrittänyt tilata tätä viiniä. Lähetin kyselyn mistä tahansa tämän Pfalz-erikoisuuden vuosikerrasta. Ja ainakin omasta mielestäni ilmaisin pyynnössäni ihan suht selkeästi, että olisin kiinnostunut tarvittaessa vaikka jostakin 90-luvun alun kalliimmasta vuosikerrasta. Tosin jo kirjoittaessani hyvin tiesin, että realistisia mahdollisuuksia kyseisiin herkkuihin tuskin oli. Mutta kunhan nyt laitoin. Esimerkkinä vuosikertakirjosta. Kun nyt kerran armaan monopolimme 40 €:n lisämaksuisesta erikoistilauspalvelusta oli kyse. Mutta ihan yhtä hyvin siis jokin lähivuosien vuosikerroista olisi kelvannut. Ja tämänkin näkökulman sain mielestäni ruudulle jotenkuten puserrettua.

Tämän 2005:n nostin esille vain yksittäistapauksena ja linkitin yksinomaan siksi, että siihen törmää Norjan (huhujen mukaan omaamme mukiintuvamman) monopolin valikoimahaussa. Mutta se nyt olisi liikaa vaadittu, että naapurimaiden monopolit voisivat jotenkin toimia yhteistyössä. Siinä olisi varmasti jotain arveluttavaa tai suorastaan väärää tai ainakin molempien maiden alkoholin liikakäyttöä taatusti lisäävää. Ja sehän olisi kaiken lisäksi aivan liian kätevää ollakseen totta.

Tämä oli toinen kerta kun yritin Alkon erikoistilauspalvelun kautta jotain hankkia. Taktiikka näyttää - okei, otos ei ole mitenkään edustava, mutta siis joka tapauksessa - siltä, että vain tuottajan kautta tilatut tuotteet kelpaavat erikoistilauspalvelulle. Eli vaikka asiakas on valmis sitoutumaan sokkona 6/12 pullon laatikkotilaukseen ja pulittamaan 40 € toimituskuluja, erikoistilauspalvelu ottaa yhteyttä pelkästään tuottajaan sen enempää selvittelemättä muita vaihtoehtoja. Ja tämän taakse onkin sitten helppo piiloutua: tuskin nyt joku yksittäinen tuottaja alkaa lähetellä yksittäisiä laatikoita, jos tuoteperhe kulkee muuten välittäjien kautta.

"-- valitettavasti saimme tuottajalta vastauksen, jonka mukaan ko. tuote on kokonaan myyty loppuun ainakin muutamaksi seuraavaksi vuodeksi." Niin varmaan saitte. Netti on kuitenkin pullollaan - no, okei, tämä on niin suosittu kulttituote, että ei ole pullollaan, eli - netissä on kuitenkin useita kauppoja, joissa tätäkin kuivaa "R"-versiota olisi kyllä saatavilla. Eri vuosikertoina. Ongelma vain on, että yksikään ei tunnu toimittavan tätä tänne kulttuurin ulottumattomiin. Ei edes kirotulla UPS-kyydillä.

No, Rail Balticalla on jo omat Wikipedia-sivutkin, joten eiköhän tämä ihan kohta tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti