maanantai 4. marraskuuta 2013

Schloss Schönborn Hattenheim Alte Reben Riesling 2012 (Alkon tilausvalikoima, tuotenumero 942787)

Jos tykkää piilokuurusta, niin A-laitoksen fasettileikki ilman riittäviä hakutyyppejä on oikein mukavaa ajanvietettä. Mutta muuten 65 tilausvalikoimasekamelskauutuuden suodatus 7.10.2013-iänikuisuuksiin ja varsinaisiin 4.11.2013-uutuuksiin on perin puuduttavaa puuhaa.

Alte Reben -meiningit periaatteessa aina kiinnostavat. Toisaalta peruslukemat ovat perin pahaenteiset: 2012 (ei se tätä raaemmaksi enää muutu), 26,90 ehkulaa (pelottava välihinta), 7,2g/l (ettei vain ois kireitä teräshiutaleita joukossa), 12,50% (uhkaavan nihkeät prosentit). Summa summarum: ohisektori, ainakin tässä vaiheessa, jos vaikka kolme, neljäkin vuotta roikkuisi ensin listalla ja asianmukaisessa kellaroinnissa.

Tässä tiivistyy myös tilausvalikoimapelleilyn yksi näkökulma: Tuotteiden tulemisista ja menemisistä ei voi koskaan tietää. Osa häipyy viikossa, osa jumittaa listalla vuositolkulla. Ja sitten kun lopulta taipuu jotain tilaamaan, niin vuosikerta onkin jo ehtinyt vaihtua. Ja tietenkin ilman, että siitä olisi muistettu ilmoittaa A-laitokselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti