maanantai 23. syyskuuta 2013

Schloss Saarstein Serriger Schloss Saarsteiner Riesling Spätlese 2003 (Alkon entinen perusvalikoima, loppuunmyyty 11.4.2013)

Tämän tapauksen viimeiset viralliset monopolipullotteet tuli aikoinaan oikein haalimalla haalittua. Ja nyt viimeistä viedään. Tasapainoista hinajaa, sitäpä sitä. Vaikka ei sillä, kyllä tämä olisi varmaan vielä säilytystäkin kestänyt. Kun sitä vain olisi asianmukaiset fasiliteetit etc. Että jos sattuu löytymään omasta kellarista, niin antaa kihnuttaa vaan. Ainakin pieni hetki vielä. Erityismainintana siihen nähden, että pullo kulki kesällä välillä mukana hyvinkin heittelehtivissä olosuhteissa ja jopa edestakaisin jääkaapeissa vähän kuin varmuuden vuoksi, niin edelleen herkullisen tasapainoista. Jopa parin ilmauskorkkivuorokauden jälkeen.

Tai sitten vain viime viikonlopun moukari Nikolaihof Magnum Grüner Veltliner -91 on sumentanut viimeisetkin aistimushuokoset. Mikä on kyllä enemmän kuin todennäköistä. Kyllähän siitä aina aika ajoin varoitellaan, että kypsä GV pärjää parhaimmillaan jopa Rieslingille, mutta että todella noin hyvin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti