maanantai 21. toukokuuta 2012

Dr. Bürklin-Wolf Forster Pechstein Riesling trocken GC 2004 (Magnum) vs. Schloss Lieser Brauneberger Juffer Riesling Kabinett GG 2010 (Magnum)

Valtakunnan vuotuinen Riesling-viikko käyntiin magnumaattisella pläjäyksellä. Pechstein on silloin tällöin pettänyt, ehkä Forst-nelikosta altein ailahteluille, mutta nyt mentiin Magnumin voimalla mukin pohjaan saakka: petrolimuhjua, voirunkoa, aprikoosipirskeitä, mangomelonia, sopivassa suhteessa ja nuhteessa. Kiitokset kuuluvat jälleen Carelialle. Tätä on Riesling-viikko parhaimmillaan. Isosta pullosta alle 15 ergonomiakonsultilla mukillinen mauista muhevaisinta. 

Samalla kävi ilmi, että Saksan viinitiedotukselta on juuri ilmestynyt lehdykkä, jossa esitellään mm. uusia "Classic"- ja "Selection"-luokituksia. Ei sanaakaan tähänastisista GG/EG/1.L-säädöistä. Mutta ettei vain tässä käynyt nyt niin, että vanhat luokitukset villiintyivät tyystin uusien termien myötä? Vai miten on selitettävissä, että illan toisen Magnum-pullon eli Thomas Haagin Schloss Lieser Brauneberger Juffer Riesling Kabinett GG 2010:n kyljessä komeili tuttu ykkösterttumerkki, vaikka sisältö oli taattua Moselin 8%-meininkiä sokereineen kaikkineen? Systeemi oli jo ihan tarpeeksi mutkikas ennen tätä uutta käännettä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti