perjantai 18. lokakuuta 2013

Wein- und Sektgut Barth Hattenheimer Hassel Riesling Erstes Gewächs 2009 (Alkon "vakiovalikoima", rajallinen kertaerä (?), tuotenumero 517777)

Hevosmiehet lupailivat toimistolla, että kaksi ekaluokkalaista tulee. Tulikin kolme. Ehkä näistä käänteistä ei kuitenkaan kannata saksalaisten viinien harrastajan alkaa ainakaan valittaa. Otetaan kaikki, mitä saadaan. Semminkin, kun tällä kertaa ei jouduta edes kuluvalle vuosikymmenelle kirvistelemään.

Barth on itse asiassa edustettuna mm. Finen "Next generation: 101 junge Winzer die jeder kennen sollte" -erikoisjulkaisussa. Nuoruuden ja yrityksen voi kieltämättä aistia. Isoa ja runsasta isolla pensselillä. Eikä Rheingau-kirskeestä tietoakaan.

Se, että mitä perinteisen Rheingau-tyyliin kannattajat ovat tällaisesta yli-innokkuudesta mieltä, on jo toinen tarina. Toisaalta se edellinen tarina on sen verran pahasti nuupahtamassa, että jotain täytyy keksiä ja pian. Tässä varmaan voisi olla ainakin yksi ratkaisu. Hintakin hivutettu haastolukemiin.

Jos nyt jotain, niin loppumaussa kasa onton epämääräistä möminää. Ja jo muutama tunti ilmauskorkin alla tuo kyse(enala)isen möminän yhä lähemmäksi maukkaan runsasta alkua. Eli näitä moni kakku päältä kaunis -tapauksia, joille ilma(ukse)sta tuntuu olevan käytännössä vain haittaa. Mutta jos saman tien koko pullo jakoon, niin tällä kyllä tekee hintalaatuisen pikasäväyksen. Varsinkin, jos ns. Iso Riesling on jäänyt seurueelle aiemmin vieraaksi käsitteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti