tiistai 29. tammikuuta 2013

Weingut Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2010

Ei näistä makeansorttisista ota yleensä selvää. Paitsi, että tällä kertaa on kyllä perin hillittömästi saatu happoja tatamille. Tunkevat läpi sokerin ja sohjon. Mikä on siis pelkästään oikein hyvä asia.

Lähinnä oli tarkoitus suorittaa kulttituottajalta jotainmitävaa. Raksi on nyt turvallisesti ruudussa. Mutta jäi tämä mieleen kyllä muutenkin. Mikä on sinänsä sangen yllättävää. Aika harvaa 7,5-prosenttista voisi edes kuvitella ikävöivänsä.

Alapeukkua voisi antaa korkeintaan GG/EG/1.L-ykkösterttumerkin holtittomasta käytöstä. Näyttää siltä, että meininki on pahiten villiintynyt juuri Moselissa. Alun perin tarkoitus oli kai kuitenkin pyhittää ikoni pelkästään kuivausosastoa varten. Nyt leima lyödään lähes kaikkeen liikkuvaan.

Weinzeche palvelee. Hyllyllä näytti tällä hetkellä olevan tosin vain 2006, joka on puolimakea 11-prosenttinen versio...

...jota olisikin ollut kiinnostavaa testata esim. Erikoisvalikoiman vastikäisen Dönnhoff-uutuuden kanssa. Jälkimmäinen toki ohjelmassa tässä kunhan (vaikka sinällään nyt kyseisessä uutuudessa ei muuta varsinaista uutta olekaan kuin vuosikerta (kiitos Carelian aiemman aktiivisuuden), mutta jos nyt A*ko kerran vuosikymmenessä pääsee Nahe-projektissaan edes puolimakeaan Kabinett-osastoon asti, niin täytyy sitä kai sen verran venyä... vaikka kyllä luvalla sanoen Erikoisvalikoima-viinien puolijulkinenkin mainostaminen tuntuu lähes edesvastuuttomalta: isoveli oli näemmä nostanut Erikoisvalikoiman toimitushinnat Arkadian ulkopuolisiin Alkoihin taas ihan uusiin ulottuvuuksiin: 1 plo / 29e, 2 plo / 32e, 3-19 / 11,70/plo, 20+ / 4,30/plo... Keskustapuolue, EU-direktiivi, kuka tahansa, milloin tämä mielivalta oikein loppuu... pullohinnan tuplaavia lähetysmaksuja kansallisen monopolin sisällä, herranen aika sentään...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti